Dobre vijesti iz bolnice: Sva trojica povrijeđenih rudara pušteni na kućno liječenje

Sva trojica povrijeđenih rudara jame “Sretno” Rudnika mrkog uglja “Breza”, koji su jutros zadobili povrede prilikom obrušavanja materijala, nakon obrade u Službi hitne medicinske pomoći Kantonalne bolnice Zenica (KBZ) pušteni su na kućno liječenje, potvrdio je Feni pomoćnik direktora KBZ-a Kasim Spahić.
U nesreći, koja se dogodila jutros oko 6:10 sati, kako je saopštio dežurni Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, teže su povrede zadobili K. B. (1989) i M. E. (1977) iz Breze, dok je lakše tjelesne povrede zadobio H. Dž. (1995), takođe iz Breze.
“Jedan je rudar zadobio prijelom košćice na stopalu, a drugi bošnog nastavka slabinskog pršljena. Te se povrede karakterišu kao teže, ali nisu za hospitalizaciju pa su i oni, nakon ukazane pomoći, otpušteni na kućno liječenje”, istakao je Spahić.
Uviđaj na mjestu događaja obavili su rudarski inspektor te pripadnici Policijske stanice Breza, a kako je istakao direktor RMU Breza Muamer Omerhodžić, u toku je sačinjavanje zapisnika zbog čega u ovom trenutku ne može dati više informacija.

Ostavite komentar: