Doboj: Sudija poslao vračaru u zatvor

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Tesliću odredio je jednomesečni pritvor Patriciji Đorđević  /37/ iz Bogatića u Srbiji zbog sumnje da je vračanjem oštetila ženu u Tesliću za iznos veći od 10.000 KM.

U saopštenju Okružnog javnog tužilaštva Doboj se navodi da je osumnjičena u četvrtak, 11. juna, oko 12.30 časova došla do porodične kuće oštećene J.R. u Tesliću, nudeći joj na prodaju stvari, a potom joj ponudila seansu vračanja.

Tom prilikom je od oštećene oduzela određenu količinu novca i za sebe protivpravno prisvojila imovinsku korist koja prelazi iznos od 10.000 KM.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog postojanja opravdane bojazni od opasnosti od bjekstva, s obzirom da osumnjičena ima državljanstvo druge države, a riječ je o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od dvije do deset godina, navodi se u saopštenju.

Iz dobojske Policijske uprave ranije je saopšteno da je lice P.Đ.,u utorak, 16. juna, uhapšeno na graničnom prelazu Popovi, kod Bijeljine, na osnovu raspisa teslićke policije zbog teške krađe.

Sumnja se da je Patricija Đorđević počinila seriju prevara u Republici Srpskoj, gdje je od lakovjernih domaćica ukrala oko 40.000 KM složivši im priču o skidanju crne magije.

Najveći plijen od 25.300 KM, osumnjičena je ukrala starici iz Banjaluke 1. decembra prošle godine. Glumeći nevinašce ženu je zamolila da malo sjedne kod nje kako bi se ogrijala. Započela je razgovor i od starice tražila da skuva kafu. Potom je složila priču da će neko iz njene kuće umrijeti i da ona može da joj skine tu magiju.

– Od žene je tražila da sav novac iz kuće iznese na sto, što je ona i učinila. Potom je tražila da donese šećer i druge stvari neophodne za skidanje magije. Dok je starica otišla u kuhinju, prevarantkinja je nestala s novcem – navode u PU Banjaluka.

U policiji sumnjaju da je Patricija Đorđević odgovorna i za dvije prevare u Bileći i Trebinju gdje je u martu ukradeno oko 5.000 KM. Ženi u Trebinju na prodaju je nudila zavjese. Kada je ušla u njen dom, ispričala joj je da skida crnu magiju i da “vidi” smrt bliskog člana njene porodice. Posljednji čin seanse je bio da žena izađe iz prostorije, a kada se vratila prevarantkinja je nestala sa 2.000 KM koje je žena pred nju. U Bileći je na sličan način žena ostala bez 3.000 KM nakon što je prevarantkinja pustila u kuću da se ogrije.

 

Izvor: Srna i SrpskaInfo

Ostavite komentar: