Djevojka koja je pala s balkona dobila povrede opasne po život: Policija u stanu pronašla droga

Djevojka koja je u noći sa utorka na srijedu pala sa trećeg sprata zgrade na Ilidži nalazi se u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i u kritičnom je stanju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS, policijska uprava Ilidža je 18. maja u 00:35 sati obaviještena da je u ulici Butmirska cesta, opština Ilidža, sa balkona stana pala i povrijeđena osoba inicijala M. K., rođena 2004.godine, nastanjena u Visokom.

Dalje navode da joj je ukazana ljekarska pomoć, a potom su joj u UKC konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i zadržana je na daljem liječenju.

Uviđaj je obavo dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS i policijski službenici Uprave policije MUP-a KS. U navedenom stanu su zatečeni V. J., rođen 1989.godine u Sarajevu i J. M., rođena 1963. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

Prilikom pregleda stana, pronađena je i izuzeta određena količina materije koja asocira na opojnu drogu spid i digitalna vaga.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga ove dvije osobe su lišene slobode i nakon završene kriminalističke obrade, po nalogu tužioca, otpuštene iz službenih prostorija.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.

Ostavite komentar: