Diše uz pomoć aparata! Banjalučanka koju je “golf” udario na pješačkom se bori za život

Četrdesetpetogodišnja Banjalučanka povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi u banjalučkom naselju Vrbanja životno je ugrožena, priključena na aparate za mehaničku ventilaciju, a zbog težine povreda sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je sinoć u 21.20 časova u Urgentni centar UKC Republike Srpske dovezena pacijentkinja čiji su inicijali B.O. /45/ i hospitalizovana u Klinici UKC-a za anesteziju i intenzivno liječenje.
Prema riječima načelnika ove klinike Dragana Rakanovića, pacijentkinja B.O. primljena je u stanju politraume sa teškim povredama glave, grudnog koša i trbuha.
“Životno je ugrožena, priključena na aparate za mehaničku ventilaciju, te zbog težine povreda, sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene”, navodi se u saopštenju UKC-a.
Vozač iz Banjaluke čiji su inicijali N.D. uhapšen je sinoć zbog sumnje da je pobjegao i zapalio vozilo “golf” kojim je udario i teško povrijedio pješaka B.O. iz tog grada na obilježenom pješačkom prelazu na magistralnom putu u banjalučkom naselju Vrbanja.
N.D. je osumnjičen da je, nakon što je sinoć u 20.40 časova “golfom” udario pješaka, zapalio vozilo u Ulici Vladislava Skarića, saopšteno je ranije iz banjalučke Policijske uprave.

Ostavite komentar: