Detalji tragedije u Očaušu kod Teslića: Zbog ljubomore ubio ljubavnicu, pa presudio sebi

13.04.2019. | 19:34

Desimir Klječanin (60) u četvrtak uveče u naletu ljubomore ubio je dugogodišnju ljubavnicu Milicu Klječanin (49) u selu Očauš kod Teslića, a potom se ubio pucajući sebi u glavu.

Kako Srpskainfo portal saznaje, Desimir je taj dan više puta tražio Milicu, ali niko od mještana ovog sela nije sumnjao da planira da je ubije.

Prema pričama mještana, Desimir i Milica su godinama bili ljubavnici i to su svi znali u ovom selu. U Policijskoj upravi Doboj rekli su, navodeći inicajale, da je juče oko 7.40 časova u dvorištu porodične kuće u Očaušu pronađeno beživotno tijelo Milice Klječanin.

– Nakon što im je to prijavljeno, policija je iz Teslića izašla na lice mjesta i pronašla tijelo ženske osobe sa vidnim povredama u predjelu grudi, koje su najvjerovatnije nanesene vatrenim oružjem. Takođe, u blizini tijela pronađene su i čahure – rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona je pojasnila da je na udaljenosti od 250 metara nađeno i tijelo od Desimira sa povredama glave, pored koga je pronađeno i oružje.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je najvjerovatnije motiv ubistva to što je Milica planirala otputovati da radi u inostranstvo.

– Navodno je pričala da će otići kod sestre u inostranstvo da radi i živi. Vjerovatno to Desimir nije mogao da podnese, pa se odlučio da ubije i nju i sebe – kaže izvor iz istrage za Srpskainfo.

Mještani Očauša juče su u šoku prepričavali šta se desilo, svi ističu da motiv ovog nezapamćenog zločina može samo biti ljubomora.

– Milica je bila udata i ima dva sina, a Desimir je takođe bio oženjen i imao troje djece. Oboje su imali i unučadi, a bili su ljubavnici sigurno duže od 20 godina. Svi u selu su to znali, pa niko nije posebno obraćao pažnju na to – ispričao je jedan mještanin.

On je dodao da je u četvrtak po danu Desimir dolazio u jedan kafić i raspitivao se da li je neko vidio Milicu.

– Bio je malo uznemiren, ali niko nije puno na to obraćao pažnju. Neko mu je rekao da ju je vidio na autobuskom stajalištu i da je čekala autobus za Teslić. Nakon toga on je otišao iz kafića. Kasnije sam čuo da je svojim kombijem otišao tražiti Milicu – pojasnio je sagovornik SrpskaInfo portala.

On je dodao da je čuo da je on zatim kombijem na jednom mostu presjekao put autobusu i da je tu maltretirao vozača.

– Vozač tog autobusa je rekao da je on njemu nešto dobacivao i da je zatim ušao u autobus i pregledao sve putnike, pa tek kad je vidio da Milica nije u autobusu, izašao je i otišao – rekao je pomenuti mještanin.

On je dodao da su uveče sjedili kod pomenutog kafića, a da je u njihovom društvu bio i Miličin sin.

– Oko 19.30 časova čuo se rafal, kasnije još jedan pucanj. Mislili smo da neko onako puca iz puške. Tek u petak ujutru sam čuo da su pronašli Milicu ubijenu, a pošto su svi znali da su oni bili u vezu policija je odmah krenula da traga za Desimirom – kaže sagovornik Srpskainfo.

Ističe, da na oko 150 metara od Miličine kuće da su primjetili njegov kombi.

– On je kombijem skrenuo sa puta, te je otišao na svoju livadu i tu se ubio pucajuće iz puške u glavu. Niko nije očekivao da se ovo može desiti, jedini motiv za ovako nešto je ljubomora, jer je ona pričala da će otići u inostranstvo – pojasnio je pomenuti mještanin.

Ljubav jača od pameti

Jedan od mještana Očauša ispričao je da godinama poznavao i Milicu i Desimira i da ga je ovo veoma pogodilo.

– Desimir mi je rođak i on je bio dobar čovjek. Miran, nikada nije pravio probleme. Ne znam zašto ovo uradi. Ovo se desi kada ljubav i ljubomora budu jači od pameti. Šta god da se dešavalo između njih, nije smio ovo uraditi. Uništio je život i svoje i njene porodice – istakao je jedan od mještana.