Detalji stravičnog zločina: Tahirina kćerka, umjesto na medeni mjesec stiže majci na sahranu

22.08.2023. | 18:43

Stravičan zločin desio se u nedjelju uveče u Podgajevima kod Živinica kada je Mevludin Aljić (58) usmrtio nevjenčanu suprugu Tahiru Čamdžić (52), a nakon toga počinio samoubistvo.

Kako piše “Avaz” u neposrednoj blizini kuće u kojoj je živjela Tahira Čamdžić parkiran je automobil kojim se Mevludin Aljić dovezao na mjesto zločina.

Riječ je o automobilu marke pasat, a u unutrašnjosti su se vidjeli otvoreno pivo i ladica u kojoj se, najvjerovatnije, nalazio pištolj.

Kako je več ranije objavljeno, motiv ovog svirepog čina je, najvjerovatnije, ljubomora.

Nevjenčana supruga je u nedjelju došla iz Njemačke, gdje je bila na kćerkinoj svadbi. Nakon povratka iz Njemačke prvo je došlo do svađe, a potom je Mevludin Aljić uzeo pištolj te usmrtio suprugu, a onda počinio i samoubistvo.

Avaz saznaje da je Mevludin Tahiru ubio pred očima njene unuke, koja je svjedočila stravičnom ubistvu. Riječ je o unuci Tahirine druge kćerke.

Utvrđeno je da ranije nije bilo prijava za nasilje u porodici, ali se nesretna Tahira žalila komšijama da je Mevludin posesivan te da često konzumira alkohol.

– Nama je rekla da ju je nazivao kur**m. I prije nego što je otišla u Njemačku, govorila je da neće živjeti s njim jer mnogo pije, te da ima žestoke „prenose” – kazale su nam komšije.

Da tuga bude veća, kćerka na čijoj je svadbi bila Tahira u Njemačkoj trebala je ići na medeni mjesec u Pariz. No, umjesto Pariza, ona će danas doći majci na sahranu u Živinice.

Šta kažu iz policije

Adnana Sprečić, portparolka Uprave policije MUP-a TK, rekla je da je u nedjelju u 21:10 časova PU Živinice prijavljeno da se čuje pucnjava iz porodične kuće u naselju Podgajevi te da su, u vezi s tom prijavom, upućene patrola PU Živinice i ekipa Službe hitne medicinske pomoći.

– Na licu mjesta zatečena su dva tijela, i to muške i ženske osobe. Dežurni ljekar Hitne pomoći je na licu mjesta konstatirao smrt obje osobe – kazala je Sprečić za portal „Avaza”.

Mevludin i Tahira bili su zajedno tek nekoliko mjeseci. Ona je i otišla u Njemačku, između ostalog, kako bi se sklonila od njega, jer je bio posesivan. Danima ju je zvao na mobilni po nekoliko puta.