Detalji stravičnog sudara: Poginuo mladić, muškarcu (24) se bore za život, biće prebačen u Podgoricu

28.12.2023. | 11:17

Na magistralnom putu Trebinje – Ljubinje, u selu Strujići u Popovom polju, smrtno je stradao mladi Ljubinjac inicijala I.D. (22), a njegov malo stariji prijatelj B.L. (24), u teškom je stanju prebačen u Bolnicu Trebinje i najvjerovatnije će biti dalje transportovan u KBC Podgorica.

Sve se događalo u srijedu veče, kada su mladi Ljubinjci fiat puntom, kojim je upravljao B.L., podletjeli pod kamion marke mercedes, a vozio ga je Trebinjac V.Š. i u trenutku nesreće bio u kabini sam.

Dok se za vozača punta, zbog teških povreda koje je zadobio, čeka prebacivanje u KBC Podgorica, vozač kamiona je prošao bez većih povreda.

U Policijskoj upravi Trebinje, gdje je potvrđena ova nesreća, nisu željeli davati više informacija, osim da je izvršen uviđaj i da se razmatraju sve okolnosti i mogući uzroci.

Cijelo Ljubinje je zbog ove nesreće ostalo u šoku i svi žale poginulog mladića koji je u gradu poznat kao vrlo vrijedan momak koji je odlazio u pečalbu gdje je stizao, pa je trenutno boravio na privremenom radu u Njemačkoj, a u rodni grad je došao da provede predstojeće praznike.

Ljubinjci se mole za zdravlje njegovog mladog prijatelja koji je, kako kažu, takođe vrijedan i pošten mladić.

Svi koji su se ikada vozili putem kroz Popovo polje znaju da je u pitanju vrlo nezgodna dionica prepuna krivina, a da je put kroz selo Strujići uvijek u osjenu, pa je vrlo često i mokar i nezgodan za vožnju, prenose Nezavisne.