Detalji nesreće u Kulašima: Udar voza u auto čuo se u cijelom naselju VIDEO

Željeznice Republike Srpske ponovo ukazuju na neophodnost poštovanja saobraćajne signalizacije prilikom prelaska vozila preko putnih prelaza, na mjestima ukrštanja puta i pruge.

Nažalost, još jedan vanredni događaj dogodio se 8. maja 2021. godine na pruzi Doboj-Banjaluka, na putnom prelazu Kulaši na području opštine Prnjavor.

Vozač drumskog vozila nije se zaustavio nakon aktiviranja svjetlosno-zvučne siganlizacije, koja signalizira nailazak voza.

Nažalost,tom prilikom povrijeđene su dvije osobe, vozač i suvozač u putničkom vozilu.

Uprkos činjenici da je signalno sigurnosni uređaj zaštite putnog prelaza bio aktiviran i pokazivao svjetlosno zvučne signalne znake zabrane prelaska drumskih vozila preko željezničke pruge, vozač drumskog vozila nije se zaustavio ispred putnog prelaza na propisanoj udaljenosti, pri čemu je došlo do kontakta i odbacivanja vozila u smjeru kretanja voza (što se može vidjeti u dostupnom videu).
Ponavljamo i podsjećamo, da voz uvijek ima prednost u odnosu na ostale učesnike u saobraćaju i to je regulisano Zakonom o željeznicama i Zakonom o bezbjednosti u drumskom saobraćaju.

Željeznice Republike Srpske ponovo upozoravaju i apeluju na sve učesnike u drumskom saobraćaju, na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i na odgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, jer će samo tako smanjiti broj nezgoda na putnim prelazima, ali i udesa koji mogu imati tragične posljedice, prenosi ATV portal.

 

 

Ostavite komentar: