Detalji nesreće u kojoj je stradao vlasnik farme: Eksplodirao sistem za zagrijavanje

Živko Ristić (70), vlasnik farme pilića u dobojskom naselju Boljanić jutros oko 9 sati smrtno je stradao u teškoj nesreći – eksploziji sistema za zagrijavanje farme, saznaje se u PU Doboj.

U ovoj tragediji teške povrede u vidu opekotina zadobila je supruga Đurđija. Kako saznaje “Avaz”, žena je nakon ukazane pomoći u dobojskoj bolnici danas vraćena na kućni oporavak.

Sistem za zagrijavanje

Nesreća je Policijskoj stanici Doboj 2 prijavljena jutros u 9:25 sati. Prve inforamcije su govorile da je u selu Boljanić na farmi Živka Ristića došlo do jake nepoznate eksplozije. Kasnije se saznalo da je eksplodirao sistem za zagrijavanje farme za uzgoj pilića. Došlo je do velike havarije i nažalost tragedije u kojoj je život izgubio vlasnik.

Uviđaj su obavili ppripadnici PU Doboj, a po naredbi okužnog tužioca biće obavljena obdukcija tijela nastradalog Ristića.

Prema riječima Mevludina Kahvedžića, predsjednika udruženja peradara Tuzlanskog kantona i sekretara udruženja peradara FBiH, čiji je član bio nastradali Živko Ristić zvani Žićo, nastradali je bio omiljen među peradarima.

Izgubili ljudinu

Uzgojem pilića, kako kaže, bavi se od 1981. godine. Čim su čuli za tragediju, krenuli su u Boljanić da porodici izjave saučešće i podijele tugu.

“Naš Žićo je bio živa legenda. Sa nama peradarima je bio uvijek na sastancima, sa nama je bio i kada nam je bilo dobro i kada smo imali problema u ovoj branši. Jednostavno izgubili smo ljudinu”, kaže Kahvedžić.

Ostavite komentar: