Detalji nastavka akcije “Viker”: Krio heroin vrijedan desetine hiljada KM

BANJALUKA – Heroin čija se vrijednost procjenjuje na više desetina hiljada maraka pronađen je u nastavku akcije “Viker”, tokom koje je u Banjaluci uhapšen Boban Kantar (28) iz ovog grada.

“Tokom pretresa osumnjičenog te stana koji koristi pronađeno je oko 2.150 grama materije koja asocira na spid, ali i 610 grama heroina. Oko 20.000 evra košta kilogram čistog heroina, ali cifra može da se kreće i od 40.000 do 50.000 evra kad se to rasparča, odnosno kada se unovči kod krajnjih korisnika”, rekli su izvori “Nezavisnih novina“, upućeni u istragu.

Dodali su da su uz drogu, čiji je dio uočen i u frižideru, pronađene i dvije digitalne vage, ali i novac, odnosno 1.170 evra i 725 KM.

U akciji su učestvovali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, a usmjerena je na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja u RS vrši krivična djela iz oblasti droga.

“Kantar je duže vrijeme praćen, jer se sumnjalo da diluje heroin. Kada su se sve kockice poklopile, on je uhapšen, a droga zaplijenjena”, kažu naši sagovornici.

Osumnjičeni i stan koji koristi pretreseni su na osnovu usmene naredbe Osnovnog suda u Banjaluci.

“Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a lice koje je lišeno slobode će, nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj biti sprovedeno u Tužilaštvo na dalje postupanje”, rekla je u petak Mirna Miljanović, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, akcija razbijanja organizovanih kriminalnih grupa se nastavlja.

Kantar je, podsjećaju naši sagovornici, policiji poznat odranije. Kako dodaju naši izvori, on je s jednim sugrađaninom privođen još 2013. godine. Objavljeno je tada da su privedeni zbog sumnje da su sjekirom i palicom polupali lokal “Opium” i “Grand kazino” u hotelu “Bosna”.

U akciji “Viker” dosad je pronađeno ukupno oko šest kilograma marihuane. Kako saznajemo, dva kilograma su zaplijenjena na području Gradiške, a onda još četiri kilograma.

Podsjetimo, sredinom jula Trebinjci Zlatko Barbarić (44), Goran Kovačević (27) i Marko Šarenac (23) uhapšeni su u akciji “Viker”, kada je u njihovom iznajmljenom apartmanu, u banjalučkom naselju Lauš, nađeno oko četiri kilograma marihuane. Njima je potom određen jednomjesečni pritvor.

 

 

Ostavite komentar: