Detalji filmske pljačke u Banjaluci: Razbojnici promijenili više vozila, pobjegli u Doboj

16.05.2024. | 13:20

Razbojnici koji su od vlasnice mjenjačnice J.Š. ukrali oko dva miliona maraka nakon pljačke su pobjegli u Doboj.

Dosadašnja istraga ukazuje da su razbojnici na tom putu izmjenili nekoliko vozila. Dva vozila, za koja se sumnja da su pljačaši koristili, pronađena su u Banjaluci. Radi se o ”seatu” koji je otkriven u naselju Sunce, te ”audiju” koji je otkriven u naselju Paprikovac.

”Sumnja se da su osumnjičeni nakon pljačke ”seatom” krenuli da bježe prema UKC-u Republike Srpske. Na parkingu, u ulicu Majke Jevrosime, su ostavili ”seat” i presjeli u ”audi” koji je pronađen napušten u ulici Jovana Raškovića u naselju Paprikovac”, otkriva izvor ATV-a.

On navodi da su pljačkaši nakon toga bježali prema Zalužanima gdje su, po svemu sudeći, krenuli da otvaraju ukradene torbe. U jednoj od njih su pronašli mobilni telefon koji je vlasnica prethodno sakrila.

”Signal tog mobilnog telefona je ugašen na baznoj stanici u Zalužanima. Daljim operativnim radom se došlo do informacija i dokaza da su pljačkaši pobjegli u Doboj”, otkriva izvor blizak istrazi.

On kaže da se za pljačkašima i dalje traga, te da policija detaljno provjerava sve informacije do kojih dođe na terenu.

Podsjetimo, trojica razbojnika su 13. maja oko 16 časova spremili sačekušu vlasnici mjenjačnice, te je napali kada je sa velikom količinom novca došla u ulicu Relje Kneževića.

Na ženu je nasrnuo jedan od razbojnika koji ju je odgurnuo i oteo tri torbe u kojima se, prema nezvaničnim informacijama, nalazilo oko dva miliona maraka. Razbojnici su nakon toga pobjegli, a na mjestu pljačke je pronađen suzavac.