Detalji drame u Banjaluci: Tri migranta uhapšena, dvojica na UKC RS

Dva migranta zbrinuta su na UKC RS, dok se trojica nalaze u službenim prostorijama PU Banjaluka, nakon današnjeg incidenta u banjalučkom naselju Lazarevo, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Kako su naveli, osobe koje se nalaze u službenim prostorijama su alko-testirane i utvrđeno je da su bile pod uticajem alkohola.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, danas oko 13 časova u banjalučkom naselju Lazarevo, uočili su grupu od pet migranata. Prilikom pokušaja legitimisanja i utvrđivanja identiteta navedenih lica, a u cilju upućivanja u prihvatni centar, isti su se oglušili na zakonito izdata naređenja policijskih službenika te je jedan od migranata izvadio nož u namjeri da napadne policijskog službenika, nakon čega su se dali u bijeg. Kada su sustignuti, jedan od migranata je pokušao pobjeći preko ulice gdje ga je udarilo vozilo u pokretu”, precizirano je iz policije, prenose “Nezavisne novine”.

Oni su danas na obližnjem kiosku uzeli sladoled koji nisu htjeli da plate i uznemiravali građane. Kako su nam rekli očevici, već su bili krvavi i vidno pijani.

Tokom uviđaja nastao je saobraćajni kolaps.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, kao i dežurni inspektor Terenskog centra za strance Banjaluka.

 

Ostavite komentar: