Detalji brutalne likvidacije: Cvitanović pozvao Radića na interfon i “sasuo” više metaka u njega

Nakon ubistva Marka Make Radića (61). koje je sinoć u Mostaru počinio Josip Cvitanović Cviki (46), iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kanton danas su se oglasili saopštenjem za javnost u kojem su, između ostalog, naveli da im je podršku u akciji otkrivanja, lociranja i hapšenja pružila Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA).

Pripadnicima OBA na saradnji, pravovremenim i tačnim informacijama zahvalio se i ministar MUP-a HNK Slađan Bevanda. Iz MUP-a HNK, navodeći inacijale osumnjičenog i žrtve, kazali da je J. C. iz Čapljine, nastanjen u Mostaru, sa više hitaca ispaljenih iz puške usmrtio M. R.

Objavili su i određene detalje.

“Osumnjičeni je 10 do 15 minuta prije ubistva, koje je počinjeno u 18.45 sati, pokušao fizički napasti žrtvu. Poslije neuspjelog napada na M. R., osumnjičeni odlazi po naoružanje, ponovo poziva žrtvu na interfon te iz neposredne blizine ispaljuje u njega više hitaca. Nedugo nakon toga sjeda u automobil ‘škoda fabia’ i udaljava se u nepoznatom smjeru”, kazali su iz MUP-a.

Odmah po zaprimanju prijave o ubistvu, dodali su, rukovodna struktura MUP-a HNK oformila je operativni štab s ciljem koordiniranja operativne policijske potrage za osumnjičenom osobom.

“Nakon izvršenog krivičnog djela osumnjičeni se kretao magistralnom cestom M-17 prema Čapljini, gdje je kratko boravio da bi se ponovo vratio u Mostar. Sve vrijeme bjekstva osumnjičenog, Operativni štab je imao informacije o njegovoj poziciji tako da su u priravnosti bili pripadnici policijskih snaga PU Čapljina, PU Mostar i Jedinica za podršku. U 21.25 sati u Splitskoj ulici u Mostaru brzom i profesionalnom akcijom osumnjičeni je lišen slobode. Akcija je izvedena na mjestu i u vrijeme gdje se procijenilo da neće doći do ugrožavanja sigurnosti ljudi i imovine. Sektor kriminalističke policije s Tužilaštvom HNK provodi kriminalističku istragu nad osumnjičenim”, naveli su iz MUP-a HNK, prenosi Avaz.

Ostavite komentar: