Detalji akcije “Trokadero”: Uhapšeni cigarete bez akciznih markica prodavali za tri KM

U policijskoj akciji “Trokadero” banjalučka policija uhapsila je tri osobe i oduzela cigarete bez akciznih markica vrijedne skoro pola miliona maraka, potvrđeno je za Srpskainfo.

U ovoj akciji uhapšeni su Slobodan Kočić (44) i Saša Stupar (47) iz Banjaluke, te Rajko Gašić iz Glamoča.

Oni su privedeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo “nedozvoljena trgovina i promet akciznih proizvoda”.

“Policija je tokom srijede pretresla šest lokacija i pronašla i oduzela 160.000 paklica cigareta bez akciznih markica, veću količinu novca za koji se sumnja da potiče od krivičnih djela, te druge dokaze”, rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Ona je dodala da se akcija provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Dokazi

Prema informacijama, ova akcija je trajala oko tri mjeseca i policija je prikupila veliki broj dokaza koji potvrđuju da su se osumnjičeni bavili nedozvoljenom nabavkom i prodajom cigareta bez markica.

Izvor Srpskainfo pojašnjava da je policija došla do saznanja da je ova trojka cigarete nabavljala na području Crne Gore, zatim ih krijumčarila do Banjaluke, gdje su ih prodavali najčešće po cijeni od tri marke.

“Operativnim radom policija je došla do informacije da se na području Gradske tržnice u Banjaluci prodaju cigarete bez akciznih markica”, kaže sagovornik pomenutog portala.

Nakon što su potvrdili ove informacije, policija je pokrenula istragu. Policajci su pratili šta se dešava na Tržnici, pa je tako primjećen Slobodan Kočić, koji je bio jedan od prvih osumnjičenih u ovom predmetu.

“Uočili su ga kada je svojim kombijem došao na Tržnicu i krenuo istovarati cigarete na štand koji je zakupio. Nakon što je zatečen, policija mu je odmah prišla i blokirala njegov kombi, kao i štand koji je on koristio”, ističe izvor.

Hapšenja

Dodaje da su u isto vrijeme blokirana još dva štanda koje je on koristio, kuća i stan, ali i skladište koji je ranije iznajmio.

Tom prilikom policija je uhapsila i Sašu Stupara, koji je s njim istovarivao cigarete.

Ubrzo nakon toga policija je lisice na ruke stavila i Rajku Gašiću, jer je tokom istrage utvrđeno da je često bio u kontaktu s Kočićem, kao i da je njegova uloga bila prevoz cigareta za prvoosumnjičenog do Banjaluke.

Izvor dodaje da će biti oduzet i kombi s kojim su krijumčarili cigarete.

O cijeloj akciji obaviješten je i dežurni tužilac Tužilaštva BiH, kao i dežurni sudija Suda BiH, koji su izdali naredbe za pretres objekata i vozila.

Hapšenjem pomenute trojke nije završena ova akcija.

“Slijedi dalji rad, na identifikovanju i pronalasku drugih osoba koje su osumnjičene za nelegalni promet duvanskih proizvoda”, istakao je sagovornik.

Ostavite komentar: