Detalji akcije “Stočar”: Arkan i Kopranović krali stoku i druge predmete na seoskim imanjima

15.06.2024. | 10:46

Ranko Marjanović (39) zvani Arkan i Radenko Kopranović (50) obojica iz Banjaluke uhapšeni su u akciji ”Stočar” zbog sumnje da su krali sitnu stoku i druge vrijedne predmete na seoskim imanjima, saznaje ATV.

Radi se o višestrukim prestupnicima koji su ranije osuđivani zbog više krivičnih djela, a Marjanović je odležao i devet godina zbog ubistva.

U PU Banjaluka navode da su oni osumnjičeni da su od 20. maja do 13. juna ove godine na području Banjaluke, Prijedora i Mrkonjić Grada počinili više krađa u kojima su oštećenima pričinili štetu od oko 5.000 KM.

U okviru akcije izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje koristi Kopranović i tom prilikom je pronađeno nekoliko grla stoke.

”U pretresu je pronađeno tele i jagnjad, građevinska mašina, građa i cement, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela”, navode u policiji.

Kopranović je u više navrata hapšen i osuđivan zbog šumskih krađa, ugrožavanja sigurnosti, krađe stoke i drugih krivičnih djela, te zbog kupovine stoke falsifikovanim novcem. Hapšen je u akcijama ”Pastir” i ”Luger”, kao i zbog učešća u tučama, a trenutno su protiv njega aktivna tri krivična postupka.

Marjanović je takođe poznat kao višestruki prestupnik. U aprilu 2006. godine osuđen je na devet godina zatvora zbog ubistva komšije Stojana Milakovića (55), koga je 24 puta izbo nožem po grudima, trbuhu i rukama. Zločin se dogodio na seoskom putu u Kmećanima, a motiv je bilo koristoljublje jer je Marjanović žrtvi iz džepa ukrao 54 marke. Uz kaznu zatvora tada mu je izrečena i mera obaveznog psihijatrijskog lečenja. U žižu javnosti dospio je i u martu 2017. godine kada je pijan skočio u prazan bazen i zadobio teške povrede glave.