Čudan postupak tužilaštva u Banjaluci: Predaju osumnjičenog za pokušaj ubistva novinara krili 10 dana, nije znao ni MUP RS!?

Predaja Nedeljka Dukića (28), osumnjičenog za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, iz nerazumljivih razloga je deset dana skrivana od javnosti, ali i od MUP RS koji o tome zvanično nije obaviješten.

Šta je razlog tome vjerovatno je poznato samo Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, kome se Dukić predao 11. novembra, nakon što je u bjekstvu proveo više od godinu dana.

U tužilaštvo je došao u pratnji branioca, advokata Nebojše Pantića.

– Mi smo se u ponedjeljak 11. novembra javili tužilaštvu. Po ranijem rješenju suda moj klijent je odmah sproveden u pritvor. Svoju odbranu nije iznosio i dosada nije saslušan, ni ispitan na okolnosti djela koje mu se stavlja na teret – rekao je Pantić.

Nikome nije poznato gdje se Dukić krio više od godinu dana, niti kako je uopšte došao u Banjaluku. Bilo je dokaza da je u septembru prošle godine napustio granice BiH. Potpuna je misterija kako se vratio u BiH, jer su za njim raspisane centralna i međunarodna potjernica. Najčudnije je to što MUP RS još nije obaviješten o Dukićevoj predaji, a sve se saznalo 20. novembra i to slučajno poslije novinarskog pitanja banjalučkom Tužilaštvu.

OJT Banjaluka zvanično nije obavijestio MUP RS o hapšenju i pritvaranju Nedeljka Dukića. Samim tim ni potjernica za njim nije obustavljena i još je aktivna – rekla je portparolka MUP RS Mirna Miljanović.

Vladimir Kovačević, za “Novosti”, kaže da je iz medija saznao da je Dukić u pritvoru na Tunjicama:

– Nije mi jasno zašto o tome nije bilo zvaničnog obavještenja. Ipak, ne očekujem da će Dukićev “izlazak iz ilegale” donijeti pomak u istrazi, niti da će biti otkrivena imena nalogodavaca.

Publiée par BL Portal sur Mercredi 20 novembre 2019

OSUĐEN ČOLIĆ

Vladimira Kovačevića 26. avgusta prošle godine brutalno su pretukla dva napadača, koja su ga oborila na zemlju i izudarala teleskopskim palicama. Za pokušaj ubistva na četiri godine nepravosnažno je osuđen Marko Čolić, a u optužnici se navodi da je djelo počinio zajedno s Nedeljkom Dukićem.

 

Izvor:(Novosti.rs)

 Ostavite komentar: