“Crna” statistika na putevima Srpske: Poginula dva muškarca, juče evidentirane 34 saobraćajke

Crna statistika na putevima Republike Srpske ne posustaje. Nesreće u saobraćaju odnijele su juče i danas dva života, a samo tokom jučerašnjeg dana 13 osoba je povrijeđeno.

Dražen Limić (47) iz Rogatice poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u Orahovcima kod Višegrada. On je stradao u sudaru motocikla Jamaha, kojim je upravljao, sa automobilom BMW kojeg je vozio G.V. iz Višegrada.

Banjalučanin Dejan Kalajdžija (29) poginuo je rano jutros u mjestu Obodnik, na području Kotor Varoša, kada se, prema nezvaničnim informacijama, automobilom fiat kuga zabio u zaštitnu ogradu. Nažalost, nije mu bilo spasa.

U Republici Srpskoj juče su evidentirane čak 34 saobraćajne nezgode, a 11 njih je sa posljedicom po lica. Osamnaest nezgoda se dogodilo u Banjaluci.

Samo tri oosbe su povrijeđene u nezgodi u Karanovcu, kada je došlo do sudara dva automobila, nakon čega je na njih naletjelo treće vozilo. U toj nezgodi je među povrijeđenima i pješak.

Brzina, alkohol ali korištenje mobilnog telefona glavni su uzrok saobraćajnih nesreća. I vremenske prilike, ali i povećan intenzitet saobraćaja takođe pozivaju na veći oprez.

“Ne smijemo ni malo da se opuštamo, vozači moraju da obrate pažnju na kretanje pogotovo u ovim periodima kada je povećan intenzitet saobraćaja, stižu stranci, godišnji odmori, što utiče na intenzitet na putevima”, rekao je Nikola Torbica, rukovodilac Odsjeka za vozače, puteve i vozila Agencije za bezbjednost saobraćaja.

Zbog učestalih saobraćajnih nesreća, pogotovo u julu i avgustu, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske provodi preventivnu kampanju simboličnog naziva “#101 život” s ciljem smanjenja broja poginulih na putevima Srpske. Sudeći po neumoljivoj statistici, ni to ne može uticati na vozače.

Podsjetimo da je proteklog vikenda poginulo pet osoba na putevima širom Republike Srpske, a dogodila se 91 saobraćajna nesreća. Ni radna sedmica nije donijela dobre vijesti s naših puteva, naime, poginule su tri osobe. Uz to, poginuo je i vozač traktora, koji se sa vozilom prevrnuo na njivi.

Ostavite komentar: