Crna serija samoubistava! Ratni veteran se raznio bombom, radnik suda skočio sa zgrade

Nastavljena je crna serija samoubistava u gradu na Ukrini gdje su samo u dva dana dva poznata Dervenćanina na stravičan način prekratili sebi život-ručnom bombom, odnosno skokom sa zgrade tamošnjeg suda.

U nedjelju na Vaskrs, Slađan T. (59), ratni veteran i nekadašnji srednjoškolski profesor, muzičar i direktor fabrike obuće, ugasio je sebi život raznijevši se ručnom bombom. Dan kasnije, u ponedjeljak, drugi ugledni Dervenćanin, Slavko G. (62), takođe ratni veteran i radnik na prijemu stranaka u Osnovnom sudu, skočio je sa drugog sprata te ustanove.

Derventa se danas (utorak) u suzama oprostila od omiljenog „čovjeka iz naroda“, Slađana-Đosle, na gradskom groblju Potočani. Tragičnom kraju ovog čovjeka prethodio je nesvakidašnji put od diplomiranog ekonomiste do čuvara stada od stotinak ovaca. Osim srednjoškolskog profesora, kako saznaju novosti.rs, u međuvremenu je radio i kao opštinski inspektor, potom direktor ovdašnje fabrike obuće. Poslije njene privatizacije latio se podizanja stada i čobanskog štapa, uz mikrofon i harmoniku. Njegova vredonoća i svestranost, naime, ogledali su se i u tome da je svirao više muzičkih istrumenata, a kao pjevač snimio je i CD sa narodnim pesamama.

“Naš Đosla, kako smo ga od milja zvali, još prije mnogo godina se razveo od supruge, koja je iz Dervente odselila sa njihovim sinom. Životne tegobe pojačavale su mu se materijalnim teškoćama i još nestečenom penzijom, a u posljednje vrijeme se žalio da ga polagano izdaje i stečeni božiji dar-glas! Tako da se sve više žalio da mu život postaje preteško breme”, pričaju, za Novosti Slađanovi poznanici.

Da je čvrsto odlučio da ode sa ovog svijeta i to baš na Vaskrs, svjedoči i to da je ličnu kartu, vozačku, pasoš, ključeve od automobila i ostale stvari uredno posložio na vidno mjesto u svom domu, koji je posljednji put zaključao ostavivši ključ u vanjskoj bravi. Bombu je, kako saznaju Novosti, stavio u donji veš i rukama se prdržao za drvo. Sa raznesenim donjim dijelovima, njegovo beživoto tijelo pronađeno je 150 metara dalje na obali Ukrine. Policiju je alarmirala njegova rođaka M. R, čuvši eksploziju a nakon što je, uz cvijeće, na stolu pronašla pismenu poruku da žali “što se više nikada neće vidjeti”.

SA SUDA SKOČIO U SMRT

Dervenćani se nisu ni povratili od šoka i nevjerice da se Slađan T. u nedjelju raznio bombom, a već sutradan poput groma je odjeknulo da je Slavko G, radnik na prijavnici Osnovnog suda, skočio sa drugog sprata te zgrade. Podlegao je na putu u dobojsku bolnicu.

Novosti nezvanično saznaju da je tog neradnog, odnosno prazničnog dana (ponedjeljak) Slavko obezbijedio ključ od čajne kuhinje na drugom spratu.

“Ključ je dobio pod izgovorom da mu je jakna ostala u čajnoj kuhinji, sa čijeg se prozora uskoro strmoglavio u smrt. Svi smo u šoku i nevjerici. Za razliku od Slađana koji je ostao da živi sam, Slavko je, naoko, imao stabilan i situiran život svoje porodice. Bio je, poput Slađana, uljudan, predusretljiv i omiljen”, pričaju Dervenćani, koji se prisećaju da je Slavko prije neku godinu za dlaku izbjegao pokušaj samoubistva vješanjem.

Slavko će biti sahranjen u srijedu na mjesnom groblju u Osinji (Đekići), a iza njega su ostali supruga, sin, dvije udate kćerke, i ostala ožalošćena rodbina.

Ostavite komentar: