“Crna” sedmica na putevima Srpske: Troje mrtvih, više povrijeđenih u saobraćajnim nesrećama

Sa dolaskom ljeta svake godine značajno se povećava broj teških saobraćajnih nesreća s poginulim osobama, a to je pokazala i sedmica iza nas u kojoj je više mladih osoba izgubilo život.

Protekla sedmica u Republici Srpskoj bila je jedna od težih u ovoj godini, kada su u pitanju teške nesreće s poginulim osobama. Tokom prošle sedmice tri osobe su poginule, a više ih je povrijeđeno.

Stručnjaci za bezbjednost saobraćaja ističu da dolazak toplog vremena nije nužno povezan sa povećavanjem broja saobraćajnih nesreća, ali da statistika pokazuje da su juli i avgust svake godine najgori po tom pitanju.

Ističu da je tada povećan broj automobila na ulicama, ali je i više pijanih vozača za volanom, što dovodi do većeg broja nesreća.

Kozarac

Proteklu sedmicu u Republici Srpskoj obilježile su brojne nesreće, a svakako najviše pažnje izazvala je nesreća koja se dogodila u Kozarcu. Vozač Nikola Đurđević (25) je upravljajući automobilom “audi” usmrtio dječaka (15) i zatim pobjegao s lica mjesta. On je na području Laktaša sakrio automobil, ali je policija pronašla i njega i vozilo.

Zatim je u nesreći koja se dogodila u noći između utorka i srijede u Doboju poginuo Nemanja Krstić (21), a jedna osoba je povrijeđena.

Na području Novog Grada u utorak su se dogodile dvije teške nesreće. U jednoj nesreći poginuo je biciklista, a u drugoj je teško povrijeđen pješak.

Juče se na području Rogatice dogodila teška nesreća u kojoj je, nakon udara u zaštitnu ogradu, izgorio skupocjeni BMW X5, vozač i suvozač su uspjeli na vrijeme izaći iz vozila, zadobivši lakše povrede.

Saobraćaj

Inženjer za bezbjednost saobraćaja i član Koordinacione grupe za bezbjednost saobraćaja Nikola Ćopić kaže za Srpskainfo da su juli i avgust tradiconalno mjeseci s najvećim brojem poginulih osoba na putevima Republike Srpske.

“Ove nezgode nisu nužno povezane s vremenom, iako se poveznica može pronaći u tome da vozači u ovom periodu relakasiranije voze. U zimskim uslovima vožnje vozači više poštuju propise i opreznije voze, dok se malo opuste kada dođe ljeto”, pojašnjava Ćopić.

Prema njegovim riječima, broj nezgoda se direktno može vezivati i sa povećanim intezitetom saobraćaja.

“U ljetnom periodu mnogo više je automobila na putevima. Tada imamo povratke ljudi koji rade i borave u inostranstvu, a koji dolaze na godišnje odmore. Tu je i putovanje prema moru, što svakako doprinosi tome da je više automobila na cesti”, ističe Ćopić.

Dodaje da su u ovom periodu, osim pješaka, posebno ugroženi i biciklisti i motociklisti.

Biciklisti

I drugi stručnjaci za bezbjednost saobraćaja ističu da su u ovom periodu česte nesreće u kojima učestvuju biciklisti i motocikli.

“Kada govorimo o biciklistima, veoma je važno da budu osvijetljeni, da imaju svjetlo naprijed i pozadi i da kada skreću na vrijeme najave to drugim učesnicima. Za motocikliste je važno da ne voze brzo u naseljenim mjestima, da ne pretiču s desne strane, da se ne provlače između vozila, posebno na početku sezone kada ih vozači automobila još ne očekuju“, tvrde stručnjaci.

Jedan od sagovornika Srpskainfo ističe da je policija pojačala kontrole saobraćaja, da se više prestratača nalazi na putevima, tu su novi radari, ali da se i pored toga dešavaju brojne nesreće.

“U ljetnim mjesecima je duplo više poginulih mjesečno nego u drugo doba godine. Sezona je godišnjih odmora, veće su gužve i češće se vozi noću. Statistika pokazuje da je najveći broj poginulih u saobraćaju u periodu od ponoći do četiri sata. Mnogo je i onih koji voze pod uticajem alkohola”, ističe jedan od stručnjaka za bezbjednost.

Represivne mjere

Međutim, načelnik Jedinice policije za bezbjednost saobraćaja u MUP RS, Goran Amidžić, kaže da je stanje bezbjednosti saobraćaja na zadovoljavajućem nivou, a ukoliko bi se pogoršalo, biće pojačane i represivne mjere.

“Svi parametri kojima se mjeri bjezbednost saobraćaja imaju trend opadanja posljednjih godina, a posebno je trend izražen od 2015. do 2020. godine”, rekao je Amidžić.

Navodi da je takav trend nastavljen i u ovoj godina, ali je napomenuo da je u junu bilo više saobraćajnih nesreća sa smrtnih ishodom.

Amidžić je dodao da su najčešći uzroci saobraćajnih nesreća sa smrtnih ishodom – prekoračenje brzine, nepoštovanje prvenstva prolaza i vožnja pod dejstvom alkohola.

On je napomenuo da će, ako bi došlo do pogoršanja stanja bezbjednosti saobraćaja, morati pojačati represivne mjere.

“Već sada radimo analizu stanja za juli i avgust, mjesece kada je pojačana frekvencija saobraćaja u Republici Srpskoj. To su dva mjeseca kada najviše osoba pogine i već pripremamo mjere”, rekao je Amidžić.

Ograničenje brzine

Ministarstvo saobraćaja i veza RS i Agencija za bezbjednost saobraćaja nedavno su organizovali okrugli sto pod sloganom “Ulice za život – volimo 30 kilometara na sat”.

Predstavljene su uspješne prakse u svijetu koje zagovaraju ovaj slogan i istaknuto da svi pokazatelji ukazuju na to da bi smanjenjem brzine vozila na pojedinim dionicama u naseljima, kao što su strogi centar grada, ulice koje povezuju škole, vrtiće, bolnice, hitne službe i slično, sa 50 na 30 kilometara na čas bili izbjegnuti smrtni ishodi na kritičnim dijelovima navedenih lokacija.

Ostavite komentar: