Članovi “Pravde za Davida” pred sudom: Uskoro početak suđenja krim tehničarima MUP-a

U Osnovnom sudu Banjaluka danas u 11 sati trebalo bi da počne suđenje kriminalističkim tehničarima MUP-a RS Zoranu Bošnjaku (45) i Mikici Marijancu (56) u predmetu “David Dragičević”, a ispred zgrade suda su se tim povodom okupili članovi grupe “Pravda za Davida”.

Ovaj maratonski proces ulazi u sudsku fazu i to nakon duže od dvije godine od kada su se dvojica optuženih izjasnili o krivici, piše Mondo.ba.

Bošnjak je još u januaru 2019. godine negirao krivicu za uništavanje materijalnih dokaza u istrazi stradanja Banjalučanina Davida Dragičevića (21), kao i njegov kolega Mikica Marijanac protiv kojeg je tada postupak razdvojen.

U optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka navedeno je da im se na teret stavlja da su u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili predmet koji služi kao dokaz. Time su optuženi za krivično djelo „sprečavanje dokazivanja“, odnosno da su bacili Dragičevićeve bokserice koje su nakon obdukcije tijela prebačene u depozit Policijske uprave Banjaluka.

Dragičević je nestao u noći 17. na 18. mart 2018. godine, a njegovo beživotno tijelo je pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave “Kastel” u Banjaluci.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je ovaj slučaj okarakterisalo kao ubistvo, a prije nekoliko dana predmet je preuzelo Tužilaštvo BiH.

Ostavite komentar: