Član porodice nesrećnog radnika: Traka mu otkinula ruku na licu mjesta, u komi je

Kako je za portal “Avaza” ispričao član porodice (identitet poznat redakciji), Elvedin se prethodnih dana žalio da je preumoran i da ne može uzeti ni bolovanje jer ga nema ko zamijeniti.

– Desilo se juče oko 17 sati. Prethodnih dana, bilo je problema sa lošim ugljem, stalno je traka štopala odnosno bila zaustavljana. Elvedin je bio na jednom zahtjevnom mjestu, gdje je sve to trebalo odblokirati, da traka ide dalje i da vozi ugalj. Međutim, na tom radnom mjestu postoje samo dva čovjeka. I kada dođe do ovakvih začepljenja i štopanja, neophodno je namjanje 5 ili 6 ljudi angažovati da riješe problem, a bili su njih dvojica. Mnogo je to zahtjevan posao – kaže Elvedinov rođak.

– Vjerovatno je čovjek pao od umora, od dekoncentracije, radi u tri smjene. I desilo se da ga je traka, gumeni transporter povukao, ruku mu je otkinula na licu mjesta. Bio je sa njim jedan kolega, koji nije mogao ništa drugo uraditi nego zaustaviti traku. Uspio je, ali je on već stradao. Hitna je došla odvezli su ga u bolnicu, u kritičnom je stanju još uvijek – kaže sagovornik portala “Avaza”.

Nikada nije dobio prekvalifikaciju

Kaže da sa strepnjom čekaju informacije iz bolnice.

– Povrijeđen mu je grudni koš, rebra, s obje strane plućna krila. Sad je u komi, nadamo se da će biti bolje, da će preživjeti. On je 25 godina na tom radnom mjestu. Iako ima kvalifikaciju za bolje radno mjesto, nikada nije dobio prekvalifikaciju. Ali on se nikada nije žalio, radio je i šutio – kaže za kraj član porodice Elvedina Hruste.

Ostavite komentar: