Čitava porodica zavijena u crno: Utvrđuje se uzrok nesreće u kojoj su stradala tri člana familije Livnjak

Okružno javno Tužilaštvo u Doboju vodi istragu protiv dvadesetogodišnjeg Gorana Bijelca iz Teslića koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja, izazvavši saobraćajnu nesreću u Buletiću u kojoj su poginula tri člana porodice Livnjak.

Iz dobojskog Okružnog javnog tužilaštva rečeno je Srni da se preduzimaju potrebne istražne radnje i vještačenja kako bi se utvrdio uzrok nastanka saobraćajne nesreće i prikupili relevantni dokazi potrebni za donošenje odgovarajuće tužilačke odluke.

“U dosadašnjem toku istrage nije predložen pritvor osumnjičenog lica s obzirom na to da nisu postojali zakonski razlozi za predlaganje ove mjere”, rekli su Srni iz ovog tužilaštva, navodeći da zbog interesa istrage koja je u toku ne mogu dati više informacija.

Iz dobojske Policijske uprave Srni je rečeno da je Policijska stanica Teslić juče dostavila izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju o počinjenom krivičnom djelu protiv lica čiji su inicijali G.B. sa područja opštine Teslić zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

“Za navedeno lice postoji osnov sumnje da je 15. avgusta oko 23.20 časova, na magistralnom putu M1-108, u mjestu Buletić, područje opštine Teslić, upravljajući vozilom audi A6, prouzrokovalo saobraćajnu nezgodu u kojoj je učestvovao i automobil fiat kojim je upravljalo lice Z.L.”, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Doboj.

Iz policije navode da je Bijelac dva puta evidentiran kao izvršilac prekršaja protiv bezbjednosti saobraćaja na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Doboj, i to zbog kretanja brzinom većom od 30 kilometara na čas od dozvoljene i zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja.

Na magistralnom putu u teslićkom naselju Buletić u subotu, 15. avgusta, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su poginule majka i ćerka, Svjetlana i Dragana Livnjak, a od zadobijenih povreda naknadno je preminuo i otac Zoran Livnjak.

U sudaru je teško povrijeđen i četvrti član porodice, četvorogodišnja djevojčica koja je nakon liječenja u Univerzitetsko-kliničkom centru Banjaluka prebačena u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić” u Beograd, na dalji tretman i liječenje.

Ostavite komentar: