Četiri osobe poginule, 31 teško povrijeđena: Udesi “uzimaju danak” i na području Bijeljine

20.07.2021. | 11:42

Četiri lica su poginula, a 31 je teško povrijeđeno u saobraćajnim nezgodama u proteklih pola godine na području Policijske uprave Bijeljina, rekao je inspektor za bezbjednost saobraćaja Radenko Knežević.

Prema njegovim riječima, tri saobraćajne nesreće sa poginulima dogodile su se u Bijeljini i jedna u Pelagićevu. Za pola godine dogodilo se 566 saobraćajnih nezgoda, a najčešće greške koje su uticale da se dese jesu nepropisno odstojanje u 87 slučajeva i neprilagođena i nepropisna brzina kretanja u 82 slučaja.

“Vozači pod dejstvom alkohola prouzrokovali su 67 saobraćajnih nezgoda, lica koja imaju do dvije godine vozačkog iskustva 72, vozači bez položenog vozačkog ispita 26, a ove kategorije su za pola godine prouzrokovale 30 odsto saobraćajnih nezgoda”, rekao je Knežević.

Na konferenciji za novinare, na kojoj su predstavljeni rezultati rada Policijske uprave Bijeljina za proteklih šest mjeseci, on je naveo da je evidentirano 18.678 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je povećanje za 44 odsto.

Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja je isključeno 767 vozača, a četiri automatska radara evidentirala su 8.176 prekoračenja brzine kretanja vozila.

U Bijeljini je u funkciji 97 kamera video nadzora na 47 lokacija koje bilježe prekršaje neregistrovanih vozila i do sada je zabilježeno više od 15.000 takvih prekršaja.