Čekalo ih 25 godina zatvora: Ukinuta presuda petorki iz Banjaluke osuđenoj za proizvodnju i promet droga

Vrhovni sud Republike Srspke ukinuo je presude petorki iz predmeta “Petrićevac”, a koje je Okružni sud Banjaluka u junu prošle godine osudio na ukupno preko 25 godina zatvora. Predmet je vraćen ovom sudu na novo suđenje.
Oni su bili osuđeni zbog neovlaštene proizvodnja i promet opojnih droga.

Ognjen Ćutković je bio osuđen na šest i po godina zatvora, Miloš Radanović na pet godina, Dejan Blagojević i Radovan Radanović po pet i po, a Milan Bajić na tri godine robije.

Svim optuženima, osim Ćutkovića, uvažena je žalba odbrane te su ukinute presude i predmet vraćen na novi postupak, dok je u njegovom slučaju takva odluka donesena po službenoj dužnosti.

Razlog je što je njegov advokat, za razliku od branilaca ostalih optuženih koji su tražili ukidanje presude, u žalbi tražio da se kazna preinači i Ćutkoviću izrekne blaža sankcija.

U optužnici koju je podiglo Okružno tužilaštvo teretili su se da su od januara 2016. Do septembra 2017. godine, po prethodnom dogovoru, neovlašteno bavili kupovinom, prenošenjem i prodajom droga korisnicima na području Banjaluke, Prijedora, Prnjavora i Kozarske Dubice.

 

Izvor:(SrpskaInfo)Ostavite komentar: