“Čašica” im došla glave: U Banjaluci sankcionisan 91 alkoholisani vozač

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka su tokom pojačane akcije u ponedjeljak i utorak, 23. i 24. avgusta, alko-testirali 1.688 vozača, od kojih su sankcionisali i iz saobraćaja isključili 91 zbog nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu.

Među sankcionisanim vozačima 31 je ima koncentraciju alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 promila, šest od 1,51 do dva promila, dok su dva vozača u krvi imala više od dva promila alkohola.

Deset vozača je uhapšeno i zadržano u službenim prostorijama do otrežnjenja, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju se navodi da su 44 učesnika u saobraćaju sankcionisana zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa, a 11 njih zbog nepropisnog prevoženja djece i nekorištenja sigurnosne sjedalice.

Kontrolom je kod jednog vozača utvrđeno da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, pet vozača je sankcionisano zbog vožnje neregistrovanog vozila, a njih šest zbog upravljanja vozilom sa neodgovarajućom kategorijom ili za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja određenom kategorijom.

Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, sa akcentom na vožnju pod dejstvom alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova, realizovana je 23. i 24. avgusta u sklopu kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “Vozi oprezno, putuj bezbjedno”.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Ostavite komentar: