Brutalne ubice iza rešetaka: Šabić nožem ubadao komšiju dok su ga ostali držali

17.08.2020. | 14:53

Sudija Kantonalnog suda u Sarajevu Sanela Rondić odredila je jednomjesečni pritvor trojici osumnjičenih za ubistvo Midhata Čardakovića 12. avgusta u sarajevskom naselju Ahatovići, potvrđeno  danas je iz Odjeljenja za odnose s javnošću Kantonalnog suda.

Za ubistvo Čardakovića i pokušaj ubistva njegove supruge, osumnjičeni su Hamed Šutrović, Aldin Šabić i Senad Šabić.

Kako saznaje Avaz nijedan od svjedoka saslušanih u istrazi nije bio neposredni očevidac. Kobne noći 12. avgusta poslije 23 sata došlo je do svađe ispred kuće Šabića u ulici Ranovačka u sarajevskom naselju Ahatovići, nakon čega su osumnjičeni otišli pred kuću nastradalog Čardakovića.

Verbalno, a potom fizički napali su Čardakovića. Usmrtili su ga na način da je Aldin Šabić kuhinjskim nožem nanio povrede Čardakoviću na lijevoj strani grudnog koša i na lijevoj slabini. Dok ga je Aldin ubadao, njegov otac Senad i Hamed Šutrović su Čardakovića držali, onemogućavajući ga da pruži otpor i odbrani se.

Zbog toga su sva trojica osumnjičena za ubistvo u saučesništvu kao i za pokušaj ubistva Čardakovićeve supruge Adise koja je nožem ubodena u leđa kada je dotrčala da pomogne suprugu.

Senad Šabić prolazi kroz kaznenu evidenciju MUP ZDK, dok ostala dvojica do sada nisu osuđivana.

Branilac Hameda Šutrovića na ročištu prilikom razmatranja prijedloga za određivanje pritvora, rekao je da je njegov branjenik u ovom događaju oštećeni te je naveo da je Adisa Čardaković izjavila da je čula plač na ulici i njenog supruga koji je pričao s muškarcem čiji opis odgovara Šutroviću.

Ta osoba je plakala i govorila da su je tukle neke osobe. Jedini dokaz protiv njega je, kako kaže branilac, to što je pronađena lična karta Šutrovića na mjestu ubistva.

Oznake: Rešetke, Sarajevo, Ubice