Bombe u smrt poslale oca i sina

Tragedija u crno zavila pitomo hercegovačko selo Hatelji kod Berkovića. Od eksploziija ručnih bombi nastradali su Ranko Đurica (51) i njegov 15-godišnji sin Milorad. Još nejasno šta se tačno dogodilo.

Užas u Berkovićima! Ranko Đurica (51) i njegov sin Milorad (15) nastradali su od eksplozivnih naprava, dvije ručne bombe, u selu Hatelji.

Kako je potvrđeno u Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje, otac i sin, čija su tijela pronađena u napuštenoj kući, poginuli su u petak kasno poslije podne od aktiviranja dvije ručne bombe.

– Nakon izvršenog uviđaja pronađene su dvije kašike od ručnih bombi i još jedna neeksplodirana ručna bomba – potvrdio je “Novostima” službenik za informisanje Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju Srđan Vukanović.

Tragedija se dogodila u napuštenoj kući Đurica, a tijela je nakon što je čuo eksploziju pronašao rođak nastradalog Ranka, Dragan Đurica, koji živi odmah do mjesta gdje se i dogodila nesreća.

– Čim sam čuo eksploziju istrčao sam i u prostorijama našao tijela. Pozvao sam odmah policiju i Hitnu pomoć, ali bilo je kasno. Ne znam ni šta da kažem, niti šta se desilo. U šoku sam – kaže Dragan.

Dan nakon tragedije Berkovići – sablasno prazni. U ugostiteljskim objektima bez muzike, samo poneki gost, ali malo ko raspoložen za priču. Mještani kažu da ne pamte da se tako nešto desilo u njihovom kraju.

– Evo vidite sve. Nikoga u Berkovićima. Svi u šoku. Ovo je malo mjesto, svako svakog zna, ali samo njih dvojica znaju šta se desilo – rekao nam je jedan od rijetkih prolaznika koje smo zatekli ovdje.

DVIJE VERZIJE

Prve, nezvanične informacije nakon tragedije bile su da su otac i sin čistili zemljište u blizini kuće i pomoćnih objekata kada je odjeknula detonacija. Nakon toga, pronijela se vijest “da se sumnja na ubistvo i samoubistvo”.

 

Izvor.(Novosti.rs)Ostavite komentar: