Blokiran centar grada: Specijalna policija razdvaja pristalice SDA i PDA

U centru Banovića večeras je došlo do okupljanja pristalica dvije političke stranke, zbog čega su na nogama i službenici Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, koji razdvajaju sukobljene grupe.

U neposrednoj blizini Radničkog doma u Banovićima večeras je došlo do okupljanja pristalica Pokreta demokratske akcije (PDA) i Stranke demokratske akcije (SDA), zbog čega je morala intervenisati i Specijalna policija.

Centar grada je trenutno blokiran, a policajci na mjestu događaja razdvajaju sukobljene pristalice dvije političke stranke.

Inače, u Banovićima je prilično burna izborna noć. Nedugo nakon zatvaranja biračkih mjesta, u Osnovnoj školi Banovići selo došlo je do prekida u napajanju električnom energijom.

Zbog toga je prekinut proces prebrojavanja glasačkih listića na najvećem biračkom mjestu, a mještani naselja Banovići selo nedugo nakon toga su se okupili ispred osnovne škole koju osigurava policija.

Prema podacima Centralne izborne komisije BiH, na području opštine Banovići pravo glasa imalo je 20.600 građana, a na Opšte izbore izašlo je 14.867 birača ili 73,39 posto.

Ostavite komentar: