Bježao sedam godina: Revolveraš s Dobrinje uhapšen na granici

Sedam godina nakon pucnjave u kafiću “Kuća” na Dobrinji, Nikola Džamonja (24), za kojim je bila raspisana potjernica zbog pokušaja ubistva, u subotu je uhapšen na graničnom prelazu Gorica prilikom ulaska u BiH iz Hrvatske. Džamonja posjeduje državljanstvo BiH i Hrvatske.

Pucnjava se desila u avgustu 2013. godine i tom prilikom je sedam osoba ranjeno, od čega tri teže. Policija je ovu pucnjavu povezivala s višemjesečnim “nesporazumima” Džamonje i Almedina Ćate, vlasnika “Kuće”, koji se u vrijeme pucnjave nije nalazio u svom objektu.

Sarajevska policija je prije pucnjave protiv Nikole Džamonje podnijela pet krivičnih prijava zbog različitih krivičnih djela, nasilničkog ponašanja i nanošenja tjelesnih povreda.

Džamonja je pobjegao u Split 2013. godine, gdje je bio uhapšen sa škorpionom obješenim oko vrata, u kojem je bilo devetnaest metaka.

Policija je tragala i za njegovom tadašnjom djevojkom, a sadašnjom suprugom Anelom Džamonja, koja je, takođe, pobjegla s njim u Split.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo potvrđeno je za Avaz da je Džamonji određeno 24-satno zadržavanje te da će biti donesena odluka o daljnjim mjerama protiv njega.Ostavite komentar: