Bivši policajac nakon svađe ubio sina iz pištolja

29.04.2019. | 23:23

SARAJEVO – U 20:35 sati u sarajevskom naselju Vojničko Polje dogodilo se ubistvo. Nakon svađe u ulici Hasana Sućeske, otac je iz vatrenog oružja ubio sina. Muškarac koji je ubijen imao je 37 godina.

Muškarac koji je ubio svog sina u sarajevskom naselju Vojničko Polje je pod nadzorom policije, a nakon uviđaja u stanu gdje se dogodila pucnjava biće odveden u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Tridesetsedmogodišnjak Semir I. se, kako saznajemo, nakon dolaska kući oko 20:30 sati posvađao sa ocem, koji iza sebe ima policijsku karijeru, nakon čega je došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Stanari okolnih zgrada u ulici Hasana Sućeske kazali su reporteru portala Klix.ba da su se čula tri hitca na broju 7, a zatim muk i policijske sirene.

https://www.youtube.com/watch?v=W13g8dhRDkk

Nakon tragedije mnoge komšije su se okupili ispred zgrade te nijemo posmatrali policajce koji su ulazili i izlazili iz zgrade u kojoj se na četvrtom spratu dogodilo ubistvo.

Kako piše Klix.ba, tačan razlog zbog kojeg je došlo do svađe te zbog čega je otac odlučio potegnuti pištolj i pucati u sina za sada se ne zna, a biće utvrđen nakon kriminalističke obrade i ispitavanja u MUP-u i Tužilaštvu KS gdje će biti predat sutra.