Bivši gradonačelnik tvrdi: Požar u “Kristalu” je podmetnut

11.12.2023. | 10:23

U ulici Maršala Tita u Zavidovićima sinoć je došlo do požara na objektu bivšeg hotela “Kristal” koji je ugašen zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca.

Nakon požara oglasio se Hašim Mujanović, gradonačelnik Zavidovića.

– Na objektu hotela Kristal večeras je došlo do namjernog podmetanja vatre. Brzom intervencijom vatrogasaca Gradske profesionalne vatrogasne jedinice spriječena je veća šteta. U objektu nema električne energije, te je isključena opcija samozapaljenja. Dakle, radi se o namjerno podmetnutom požaru. Najoštrije osuđujem ovaj vandalski čin paljenja jednog od simbola našeg grada– izjavio je Mujanović.

On je ujedno pružio podršku istražnim organima u rasvjetljavanju ovog događaja.

– Kao gradonačelnik stojim im na usluzi za sve što bude potrebno. Bilo ko da stoji iza ovoga čini štetu i gradu Zavidovićima i vlasnicima ovog objekta. Zahvaljujem se pripadnicima Gradske profesionalne vatrogasne jedinice na brzoj i uspješnoj intervenciji. Zavidovići su bili, između ostalog, prepoznatljivi i po ovom hotelu- rekao je gradonačelnik Zavidovića, piše Faktor.

Izrazio je nadu da će se uskoro riješiti dugogodišnja agonija i da će imovina IP Krivaja i hotela Kristal biti stavljena u funkciju.

– U to ime tražiću hitan sastanak sa ministarstvima iz Vlade Federacije i zahtijevati da se Ortačka grupa uvede u Krivaju sa dokazima o plaćenoj ugovornoj cijeni ili da Grad otkupi imovinu Krivaje pa da istu pretvorimo u slobodnu industrijsku zonu od koje će višestruku korist imati građani, privrednici i Grad Zavidovići – poručio je Mujanović.

[vezane ids=”749941 “