Begić nakon hapšenja “zbog ucjene”: MUP RS radi dobro, kada postoji politička volja

Hapšenje Marka Munjize zbog ucjene političara dokaz je da MUP, kada postoji politička volja, radi dobro i može brzo da reaguje, a nadam se da će takva volja postojati i u mom slučaju.

Rekao je ovo bivši odbornik Ivan Begić, koji se prije dva mjeseci povukao iz politike zbog objavljivanja privatnih snimaka.
On je tada rekao da je mjesecima trpio ucjene i prijetnje, te da je o svemu obavjestio policiju i nadležno tužilaštvo. Ipak, konkretnih pomaka u njegovom slučaju nije bilo.
“Nažalost, ni do danas ništa nije urađeno i sve više sam ubjeđen da ni neće biti značajnijeg pomaka. Više sam sam otkrio, nego istražni organi i sve sam im to dostavio. Posao bi mogli da završe brzo, ali očigledno da to neko ne želi”, istakao je Begić za Insajder.
Na pitanje šta je to otkrio i da li zna ko i zbog čega ga je ucjenjivao, Begić je kratko odgovorio.
“O tome ću malo kasnije”, kazao je on u svojoj prvoj izjavi nakon povlačenja iz javnosti.
Na kraju, podvukao je da apsolutno podržava akciju MUP-a u Prijedoru, uz poruku da niko nema pravo da na takav način reketira političare.
“To je nedopustivo. Politička borba mnogo toga dopušta, ali ucjenama, reketiranju i prijetnjama ne smije i ne treba da bude mjesta”, zaključio je on.

Ostavite komentar: