Banjaluka – Tokom vikenda, oduzeta droga, 174 vozača sankcionisana zbog vožnje pod uticajem alkohola

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka na području ovog grada, u vremenu od 17.-19.05.2019. godine, uspješno su izvršili obezbjeđenja osamnaest javnih okupljanja tj. kulturno sportskih manifestacija, na kojima nije evidentirano narušavanje javnog reda i mira. Sedam lica je lišeno slobode i ispitano na okolnosti posjedovanja određene količine opojne droge (marihuane, spid).

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisana su 174 vozača, a od toga je dvadeset jedno lice lišeno slobode.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzeli su i niz drugih mjera i radnji u kojima su sankcionisana lica zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru RS i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i u narednom periodu nastaviće se sa sličnim aktivnostima u cilju zaštite građana i njihove imovine i prevencije inkriminisanih radnji.

Takođe, policijski službenici su na području Policijske uprave Banja Luka, izvršili uviđaj u ukupno dvadeset sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica zadobilo lakše, a dva lica teže povrede, dok je jedno lice smrtno stradalo.

Iz Policijske uprave Banjaluka apeluju na sve vozače da se pridržavaju zakonskih propisa, da odgovorim ponašanjem vode računa o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju i time spriječe moguće posljedice. 

Ostavite komentar: