Banjaluka: Optuženi za šverc 54 kilograma skanka

Republičko javno tužilaštvo RS podiglo je optužnicu protiv Sergeja Tutnjilovića, Davora i Željke Erceg, te Nikole Prolića koji su uhapšeni u akciji “Vitorog” u kojoj je zaplijenjeno blizu 54 kilograma droge.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Ercezi i Tutnjilović se terete da su u sastavu kriminalnog udruženja počinili krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa drogom, dok se Davor Erceg tereti i za nedozvoljeno posjedovanje oružja. Prolić je optužen da je mimo kriminalne grupe trgovao narkoticima.

– Davora i ŽeljkuErceg Davor, te Sergeja Tutnjilovića optužnica tereti da su tokom 2018. godine i početkom 2019. godine, na osnovu prethodnog zajedničkog dogovora, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kao pripadnici grupe, na području Gradiške i okolnih mjesta kao i na području Hercegovine vršili neovlašćenu proizvodnju, nabavku, ilegalno skladištenje, transport i prodaju opojne droge marihuana i spid, a sve u svrhu dalje prodaje iste zainteresovanim kupcima – saopštilo je Tužilaštvo.

Optužnicu je potvrdio banjalučki Okružni sud, a uz nju Tužilaštvo je tražilo i da se optuženima produži pritvor do okončanja suđenja.

– Dva lica za koje postoje osnovi sumnje da su pripadnici iste grupe nalaze se u bjekstvu i za njima se intenzivno traga – navode u Tužilaštvu.

Grupa je uhapšena u februaru ove godine u okviru akcije “Vitorog” u kojoj je zaplijenjeno blizu 54 kilograma droge, odnosno 53,5 kilograma skanka i 35 grama kokaina. Zaplijenjeno je i automatsko oružje i drugi dokazi.

 

Izvor:(SrpskaCafe)Ostavite komentar: