Banjaluka – Mladić pijan automobilom namjerno udario policajca, pa pobjegao

Dušan Grabovica (21) iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je noćas pijan automobilom udario policajca i zatim pobjegao.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su policajci noćas oko 2.20 časova, prilikom redovnih poslova uočili i pokušali zaustaviti automobil „škoda“ u Ulici Save Kovačevića.

– Međutim, vozač je odbio da se zaustavi na zakonito izdato naređenje, te je nakon približavanja policajcu naglo dao gas, udario ga vozilom, te nastavio da bježi. Nedugo zatim je zaustavljen u Ulici dr. Mladena Stojanovića – pojasnila je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.
Policajac je zatim prevezen u Službu hitne medicinske pomoći Banjaluka, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

– Od osumnjičenog je oduzeto vozilo, jer je sa njim počinio krivčno djelo. Prilikom alkotestiranja utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu – istakla je Markanovićeva.

Dodala je da je o svemu upoznat dežurni okružni tužilac OJT Banjaluka, koji je naložio da se preduzme sve potrebne radnje na dokumentovanju krivčnog djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, i da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv njega.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Ostavite komentar: