Banjalučanin ostao bez “golfa”: Vozio pijan, bez važeće dozvole i pokušao bježati od policije

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lice čiji su inicijali A.K. iz tog grada zbog ometanja policijskih službenika i vožnje pod uticajem alkohola.

U saopštenju banjalučke policije navodi se da su juče, radeći na uklanjanju nepropisno parkiranih vozila, uočili “golf” parkiran na trotoaru, te da je A.K. sjeo u automobil i pobjegao uprkos naredbi policije da se zaustavi i na uvid da lični dokument.

Kontrolom je utvrđeno da je pijan upravljao vozilom, te odbio da se podvrgne alkotestiranju, kao i da mu je važenje vozačke dozvole istekla 2015. godine.

Zbog navedenih prekršaja i bojazni da će nastaviti sa njihovim činjenjem, od A.K. je oduzeto vozilo, a uslijediće podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i ometanja državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija kada je riječ o Zakonu o javnom redu i miru.

Provjerama je utvrđeno i da je ovo lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni od 975 KM.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka iz Odjeljenja za prekršaje.

Ostavite komentar: