Banjalučanin optužen za ubistvo Gorana Đuričkovića u Budvi

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv Srđana Popovića (26) iz Banjaluke kojom ga tereti za ubistvo Gorana Đuričkovića iz Budve.

Vijeće ovog suda je uz potvrđivanje optužnice optuženom odredilo i pritvor, koji će se računati od dana njegovog hapšenja i izručenja u Crnu Goru. Popović se trenutno nalazi u zatvoru u Gracu zbog sumnje da se bavio švercom kokaina. On je u Austriji uhapšen i pritvoren u avgustu 2017. godine.

Prema optužnici crnogorskog tužilaštva Popović je Đuričkovića usmrtio 27. oktobra 2015. godine dok je bio u bašti lokala “Old fišermens pab” na šetalištu u Budvi. Optuženi Banjalučani je pucao sa zidina starog grada, gdje je bio skriven u puškarnici. U optužnici se navodi da je Popović iz automatske puške ispalio tri hica na Đuričkovića, kojeg je jedan metak pogodio u grudi i usmrtio. Dva hica su pogodila zid i okolinu pomenutog kafića, a napadač je tada morem na skuteru pobjegao u pravcu opštine Kotor.

Popović je nakon bijega skuter polio benzinom i zapalio u uvali u mjestu Platamuni, između plaža Trsteno i Ploče. Automatsku pušku kojom je počinio zločin odbacio je u more, a ona je pronađena 12. septembra 2016. godine između rta Platamuni i plaže Mogren. Istragom i vještačenjima u ovom slučaju je utvrđeno da su čaure pronađene na mjestu odakle je pucano ispaljene iz te puške, dok su na mjestu pucnja, u puškarnici na zidinama starog grada, pronađeni otisci i DNK optuženog Popovića. Osim toga, policija je došla i do R. D. koji je prodao skuter optuženom, kojeg je i opisao. Vještačenjem ostataka zapaljenog skutera je utvrđeno da je to plovilo koje je R. D. prodao optuženom.

Prema nezvaničnim informacijama motiv ubistva je nastavak obračuna dva crnogorska kriminalna klana, “budvanskog” i “kotorskog”. Sukob između njih je započeo u Valensiji 2014. godine, kada je ukradeno 300 kilograma kokaina. Optuženi Popović poznat je po činjenju krivičnih djela i u rodnoj Banjaluci. U gradu na Vrbasu hapšen je 2011. godine zbog učešća u tuči i premlaćivanju dva muškarca. Mediji u Srbiji ranije su naveli da je ubijeni Đuričković bio zet fudbalske legende Vladimira Petrovića Pižona.

 

Izvor:(Glas Srpske)Ostavite komentar: