Banjalučanin Nenad Radinković iz Foče hoće u zatvor u Srbiju

Banjalučanin Nenad Radinković, koji robija četvorogodišnju robiju, jer ga je Okružni sud u Banjaluci, pravosnažno osudio, proglašavajući ga odgovornim za smrt, u udesu u tom gradu, prije skoro punih deset godina, ovdašnjeg mladića Nikolu Đurovića, prebačen je iz zatvora u Istočnom Sarajevu u KPD Foča, rekao nam je njegov advokat Duško Tomić.

Radinković je, u BiH, izručen prije godinu dana, iz Belgije, po poternici Okružnog suda iz Banjaluke, pa je poslat na izdržavanje kazne u zatvor u Istočnom Sarajevu.

Nenad Radinković

I Radinković i njegova porodica, koje zastupa advokat Tomić, traže da, odmah, bude prebačen na izdržavanje kazne u Srbiju, čije državljanstvo ima.

– Čudno nam je da, iz bezbjednosnih razloga, razloga prebačen u KPD Foča, gdje kaznu ne izdržavaju ni oni koji su „povratnici“ u činjenju krivičnih djela u oblasti saobraćaja – kaže Tomić.

-Otići ću u zatvor u Istočno Sarajevo da vidim kakva to opasnost prijeti mom klijentu. Sigurno mu ne prijeti porodica Đurović, koju, takođe, zastupan i nismo ni tražili odšetni zahtjev, jer oni smatraju da nije on kriv za smrt njihovog sina jedinca. Ko onda može, danas, da prijeti Radinkoviću? Tražićemo odgovor i na to pitanje i zašto je u Foči.

Tomić podsjeća da je udes u kom je život izgubio devetnaestogogodišnji banjalučki mladić bio jeziv, „koji je vozio „punta“ i na koga je naletio „audi“ za čijim volanom je bio Radinković kod koga je registrovana brzina od 168 kilometara na čas“!

Radinkovićev advokat kaže da se Radinković „tokom godine dana suđenja branio ćutanjem, očigledno ne sluteći koliku će kaznu da dobije“.

– Ko je još učestvovao u udesu i kako se Radinkovićev auto našao na automobilu nesrećnog dječaka, nije raspravljano na sudu, ali se nadam da će doći do ponavljanja postupka – ističe Tomić. – Zasad je najvažnije da ode na izdržavanje kazne u Srbiju, a onda ćemo da radimo na tom slučaju korak po korak, u interesu pravde i prava.

 

Izvor.(Novosti.rs)Ostavite komentar: