Banjalučanin bivšu djevojku ucjenjivao seksualnim snimcima

27.02.2021. | 11:02

Dragan B. (35) iz Banjaluke ispitan je u policiji zbog sumnje da je seksualnim snimcima ucjenjivao E. M. (40), sa kojom je šest godina živio u vanbračnoj zajednici.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Glas Srpske, njene snimke, koje je napravila sa bivšim dečkom, poslao je nekim njihovim zajedničkim prijateljima, a zatim je ucjenjivao tražeći novac da te snimke ne bi javno objavio.

– Kao dokaz da misli ozbiljno poslao joj je kompromitujuće snimke čijom objavom je prijetio kako bi joj pokazao da ih ima kod sebe. Tražio je da mu vrati navodni novčani dug od oko 1.600 KM – rekao je naš izvor.

Prema riječima ovog izvora, žrtva ucjene je ispričala da je Dragan B. počeo da je ucjenjuje nakon što su raskinuli vanbračnu vezu.

– U prijavi je navela da joj on putem vajbera poslao više poruka u kojima traži 1.600 KM ili će javno da objavi njene snimke sa kompromitujućim sadržajem. Radi se o kompromitujućim snimcima na kojima se vide E. M. i njen bivši mladić. Ona je rekla da je naknadno saznala da je Dragan B. snimke sa kompromitujućim sadržajem već proslijedio zajedničkim poznanicima – rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da Dragana B. terete za krivična djela ucjena i neovlašćeno fotografisanje.

– E. M. je 25. februara prijavila policiji da je putem aplikacije vajber primila više poruka od D. B. u kojima on traži od nje 1.600 KM ili će javno objaviti njene snimke sa kompromitujućim sadržajem. Takođe, E. M. je navela da je D. B. te snimke već proslijedio određenim, njoj poznatim, osobama – saopštili su iz PU Banjaluka.

Saznajemo da je nakon ispitivanja Dragan B. pušten da se brani sa slobode, a protiv njega će tužilaštvu biti dostavljena krivična prijava u redovnoj proceduri.

Sličan slučaj zabilježen je u februaru prošle godine kada je uhapšen Bojan Sladojević (39), koji je od početka avgusta 2019. godine ucjenjivao djevojku B. P, kojoj je svakodnevno, putem mobilnog telefona i društvenih mreža, slao poruke kojima je prijetio da će objaviti njene fotografije intimnog sadržaja. To je činio kako bi ostvario kontakt sa njom, koji ona nije željela. Osim toga, Sladojević 20. januara 2020. u Banjaluci, na parking prostoru ispred zgrade gdje djevojka živi, oštetio njen automobil.

Kazne

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za ovo krivično djelo predviđene su kazne zatvora do pet godina. Krivični zakonik predviđa novčanu ili kaznu zatvora do godine za neovlašćeno fotografisanje, dok je za ucjenu predviđena kazna od šest mjeseca do pet godina.