“Audijem” udario i usmrtio dječaka pa pobjegao: Nikola Đurđević optužen za saobraćajnu nesreću

Nikola Đurđević (26) optužen je da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Almedin Bahonjić (15).

Optužniocu protiv njega, koja ga tereti za ugrožavanje javnog saobraćaja, podiglo je prijedorsko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Osnovni sud u Priejdoru.

Đurđević je optužen i za  nepružanje pomoći povrijeđenom, jer je nakon naleta na dječaka pobjegao. Kobna nesreća se dogodila 15. juna prošle godine oko 45 minuta poslije ponoći u Kozarcu, na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka. Prema optužnici Đurđević je vozio “audi 6” i udario dječaka pri brzini od 111 kilometara na čas i to na dionici puta, gdje je ograničenje brzine bilo 50 kilometara na čas.

– On je dolaskom u neposrednu blizinu raskrsnice sa nekategorisanim putem za zaseok Gutići, prednjim desnim dijelom vozila udario u bicikl marke “KTM V-mas”, na kojem je sjedio malodobni Bahonjić Almedin i koji se nalazio na desnoj kolovoznoj traci magistralnog puta posmatrano iz smjera Prijedora – navodi se u optužnici Okružnog  tužilaštva u Prijedoru.

Dalje se dodaje da je nakon udara  dječak zadobio teške povrede u vidu prijeloma vratnog dijela kičme, rascjepa jetre, poremećaja disanja zbog višestrukog preloma rebara, nagnječina i rascjepa pluća, od kojih povreda je istog dana i preminuo. Vozač “audija” je, kako se navodi u optužnic, nakon nesreće nastavio sa vožnjom u pravcu Banjaluke ostavljajući bez pomoći Bahonjić Almedina.

Prema ranijim informacijama iz istrage Đurđević se vratio na mjesto nesreće, ali se pravio da nema veze s njom, pa je pitao okupljene šta se dogodilo. Ubrzo je uhapšen i određen mu je pritvor.

Ostavite komentar: