Akcija “Skuter dva”: SIPA uhapsila tri osobe, oduzeta veća količina cigareta i novca

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH su tokom operativne akcije “Skuter dva”, koja je usmjerena protiv nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima, uhapsili tri lica i oduzeli veću količinu cigareta i novca, saopšteno je iz SIPA.

Pripadnici SIPA danas su pretresli lica, stambene i poslovne objekte na četiri lokacije u Foči i Bijeljini, te lišili slobode tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Prilikom pretresa, policijski službenici Sipe otkrili su i privremeno oduzeli 1.259 kutija cigareta, oko 3.810 kilograma raznog duvana, četiri vage, pet mobilnih telefona i četiri SIM kartice, te novac u ukupnom iznosu od 16.000 evra, 630 američkih dolara i 5.500 KM, ali i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Akcija je realizovana u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Operativna akcija “Skuter dva” realizovana je prema naredbama Suda i Tužilaštva BiH.

Osumnjičena lica privedena su u prostorije Sipe i nad njima je u toku kriminalistička obrada. U saopštenju se navodi da će SIPA u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje.

Ostavite komentar: