Akcija policije u Tuzli: Uhapšen diler, u stanu pronađena droga

Pripadnici Uprave policije MUP-a TK, Sektor kriminalističke policije – Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, izvršili su pretres D.H. (38) iz Tuzle i stana koji on koristi, saopšteno je iz MUP-a.

– Prilikom pretresa, pronađene su i privremeno oduzete materije koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu (dva pakovanja različite veličine sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu), digitalna vaga za precizno mjerenje, aparat za vakumiranje i drugo – navodi se u saopštenju.

O navedenom slučaju je obaviješten kantonalni tužilac, a D.H. je oduzeta sloboda i on će nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Ostavite komentar: