Akcija policije protiv organizovanog kriminala: Pretresi u pet gradova, traga se za 20 osoba

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-a RS-a od ranih jutarnjih sati sprovode veliku akciju protiv organizovanog kriminala na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada.

Osumnjičeni su osobe koje se dovode u vezu sa počinjenjem više krivičnih djela, među kojima su nedozvoljeno prometovanje opojnim drogama. Riječ je o nastavku operativnih akcija “Transporter” i “Ris”.

Prema saznanjima Klix.ba istražioca SIPA i MUP-a RS-a od jutros istovremeno rade pretrese na više preko 20 lokacija i tragaju za više od 20 osumnjičenih osoba.

Prema riječima tužilaca Tužilaštva BiH u predmetu “Transporter” kriminalna grupa je od narko kartela iz Južne Amerike, preko Evrope, u BiH nabavljala na tone kokaina.

Akcija se sprovodi po nalogu Tužilaštva BiH.

Podsjetimo da je nedavno uvelikoj akciji “Transporter” u porodičnim kućama uhapšenih, kao i u poslovnim objektima, pronađena velika suma novca i skupocjeni automobili, kao i 300 kilograma skanka. Osim toga, kod bivšeg Mektićevog savjetnika su pronađeni i povjerljivi dokumenti OBA o kriminalnim organizacijama na Zapadnom Balkanu.

Sud BiH je odredio pritvor za šestoricu od deset uhapšenih, a to su bivši savjetnik Dragana Mektića Bojan Cvijetić, pripadnik MUP-a RS Mladen Milovanović, Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić i Dragan Kresojević. Milovanović je pušten na slobodu s obzirom na to da je odlučio sarađivati s pravosuđem BiH.

Ostavite komentar: