Akcija policije: Pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj kanabisa FOTO

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) realizovali su operativno-taktičku akciju “Jezero u Konjicu i prilikom pretresa imovine, koja je vlasništvo lica čiji su inicijali E.Z. (47) pronašli improvizovanu laboratoriju za uzgoj kanabisa i veću količinu municije.
Akcija je realizovana pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područno tužilaštvo Konjic, zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz FUP-a.
Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Konjicu, policijski službenici FUP-a su izvršili pretres imovine E.Z. nastanjenog u Konjicu.

Tom prilikom je pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj kanabisa, 29 biljaka koje asociraju na biljke kanabisa u različitim fazama rasta, oprema za uzgoj, bijela materija koja izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, tri puške, veća količina municije, dva samostrela, mobilni telefon, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u krivičnom postupku.
To lice se sumnjiči da je određeni period, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, prerađivalo, pakovalo i dalje stavljalo u promet na ilegalnom tržištu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Lice je, nakon pretresa, kriminalistički obrađeno i ispitano na okolnosti koje mu se stavljaju na teret, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biće dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područno tužilaštvo Konjic, nakon vještačenja.
Operativne aktivnosti sprovedene su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona – Policijske uprave Konjic, navedeno je u saopštenju.

Ostavite komentar: