Akcija “Čempion” u BiH: Uhapšena jedna osoba, zaplijenjena velika količine droge

08.03.2024. | 08:24

Policija u Kantonu Sarajevo uhapsila je Z.Đ. (34) zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Z.Đ. je uhapšen u akciji “Čempion”, u okviru koje su pretreseni objekti na području opštine Centar koje on koristi.

U pretresima je pronađeno i oduzeto 17 PVC pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, ukupne bruto mase oko 1.425 grama, dva PVC pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu MDMA, ukupne bruto mase oko 1.000 grama i jedno PVC pakovanje sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase oko 60 grama.

Takođe, oduzeta su tri PVC pakovanja sa 224 komada tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi, kao i dva alu-pakovanja sa sadržajem materije koja asocira na opojnu drogu LSD (tzv. markice), te tri PVC pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledoma asociraju na opojnu drogu ekstazi.

Oduzeto je i jedno PVC pakovanje sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu hašiš, ukupne bruto mase oko 30 grama, pribor za vakumiranje i drugi predmeti od interesa za istragu.

Uhapšeni Z.Đ je nakon kriminalističke obrade predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.