Afera “Korona ugovori”! Stevanović: Ročište trajalo četiri sata, danas se nadamo odluci suda

Branislavu Zeljkoviću, Saši Markoviću, Slavku Bojiću i Draganu Dubravcu ročište je bilo prilično sadržajno, kao i svaki put trajalo je skoro četiri sata, rekao je Miloš Stevanović, advokat dvojice od četvorice osumnjičenih za sporne nabavke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

“Danas smo imali situaciju da je predsjednica Okružnog suda bila istovremeno i predsjedavajuća na ovom ročištu. Ročište je bilo prilično detaljno, tužilac je proširila istragu. Mi smo danas prošli sve dokaze, dokaza ima preko 500-600, već se to usložnjava.

Sud će, ja vjerujem, danas donijeti odluku, mi smo predložili da se svi optuženi brane na način da budu kod svojih kuća, da im se zabrani kontakt sa drugim svjedocima, ja moram opet da kažem da Tužilaštvo zastupa tezu da niko nije smio da zaključuje ugovor o konzurcijumu, da je trebalo da se raspisuju klasične javne nabavke, tužilac zastupa tezu da niko nije nabavljao opremu iz Kine nego da je ta oprema kupovana po Bosni i Hercegovini, i tako dalje”, kaže Stevanović.

Stevanović je dodao da je spis je ogroman, da je 158 strana prijedlog za određivanje pritvora.

“Naši klijenti se drže jako dobro, ja sam ubijeđen, pogotovo za moje klijente Markovića i Bojkovića da će biti oslobođeni. Ono što je najvažnije je što se danas, konačno, Sud počeo time da se bavi. Ono što lično smatram da je važno za medije je činjenica da je Sud BiH već prošle godine donio privremene mjere i blokirao imovinu Saše Markovića, u istom tom predemetu osumnjičen je Branislav Zeljković i konačno je danas podnijet nalog tužiocu da do kraja suđenja dostavi papire iz Tužilštva BiH što je i učinjeno. I zaista, ja sam veoma optimističan kada je to upitanju jer ne može istovremeno u jednoj istoj državi da postoje dvije istrage pred dva različita suda.

Danas je ročište bilo sadržajno i ja očekujem, zaista, pozitivnu odluku za naše klijente”, zaključuje Stevanović, piše ATV.

Ostavite komentar: