Značajno za potrošače, privredu i stanovništvo: CIjena gasa u Srpskoj pada i trećem kvartalu

30.06.2023. | 11:26

U Republici Srpskoj treći kvartal zaredom cijena prirodnog gasa je u padu, što je značajno za potrošače, privredu i stanovništvo koji imaju priliku da koriste ovaj važan energent, izjavio je Srni direktor preduzeća GAS-RES Momčilo Antonić.

Antonić je napomenuo da su od početka godine neke zemlje u regionu i dva puta povećale cijenu gasa.

“Sve ovo svakako nije slučajno, već je rezultat prije svega pametne i neutralne politike koju vodi rukovodstvo Republike Srpske, ali i konstantne komunikacije predsjednika Milorada Dodika i predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina”, rekao je Antonić.

Prema njegovim riječima, hendikep je loša infrastruktura i nedostupnost gasa većini stanovništva i privrede, što je posljedica blokada političkog Sarajeva i bošnjačkog političkog vrha koji očigledno nije vođen interesima naroda u BiH, već ko zna koga.

Antonić je istakao da interesovanje za deblokadu projekata iz oblasti gasne infrastrukture iskazuje i akademska zajednica iz Federacije BiH, konkretno iz Tuzle, ali i da je njihovom političkom vođstvu očigledno važnije tapšanje po ramenu nekog zapadnog političara, nego interes vlastitog naroda.

“Sa cijenama gasa koje imamo zahvaljujući rukovodstvu Republike Srpske i infrastrukturom koju, nažalost, skoro da i nemamo zahvaljujući bošnjačkom rukovodstvu, mogli smo značajno biti konkuretniji u privredi, kao i omogućiti stanovništvu jeftinije grijanje, ali /članovima Predsjedništva BiH/ Željku Komšiću i Denisu Bećiroviću je očito bitno samo Sarajevo, ne i cijela zajednica u BiH”, poručio je Antonić.

Oznake: Antonić, Cijene, Gas Res