Značajna investicija: Otvoren tehnološki centar američkog proizvođača električnih vozila

08.12.2022. | 12:21

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na otvaranju tehnološkog centra američkog proizvođača električnih vozila “Rivian” na Novom Beogradu da je to vrlo važna i najljepša vijest za građane Srbije, posebno ako se zna da je Srbija jedina u Evropi koja je dovela tog proizvođača električnih automobila.

“Ovo je najinovativnija kompanija u svetu. Srbija je to jedina uspela u Evropi. Uspeli smo da ih dovedemo u našu Srbiju i to je nešto za šta živite, zbog čega radite, zbog čega se borite”, rekao je on.

Predsjednik Srbije je rekao da je unutar kompanije, za čiji se dolazak Srbija borila preko godinu i po dana, vidio zadovoljne i motivisane ljude koji će ostati da rade i doprinose svojoj zemlji.

On je poručio je da želi da vjeruje da će se investiranje u Srbiju nastaviti.

“Ja se nadam da je ovo samo početak. Samo prvi stadijum i da će se ova divna vozila jednog dana proizvoditi i u Srbiji. Mi ćemo narednih godina zaposleti 500 ljudi u Beogradu i Novom Sadu”, rekao je on.

Ambasador SAD u Srbiji Hil izjavio je da je ponosan na ovu američku investiciju i na partnerstvo Srbije i SAD.

“Ono što imamo u Srbiji je sve jače i jače. Ovo je investicija u budućnost ove zemlje, u prijateljstvo koje ima sjajnu budućnost”, rekao je on.

Kompanija “Rivian”, koje će u Srbiji poslovati pod imenom “Rivian SE Europe” je osnovan 2009. godine u Kaliforniji i bavi se dizajniranjem i proizvodnjom električnih avanturističkih vozila.

Oznake: Rivian