Zlatibor ruši rekorde: Za Novu godinu na planinskoj ljepotici boravilo oko 100.000 gostiju

03.01.2024. | 15:03

Tokom prazničnih dana na Zlatiboru se tražilo mjesto više u privatnom smeštaju s obzirom na to da su svi hotelski kapaciteti odavno bili rezervisani, a prema procjenama, u brojnim sadržajima na otvorenom, u restoranima i hotelima boravilo je 100.000 gostiju, što je rekord u savremenom bavljenju turizmom na Zlatiboru, saopšteno je iz opštine Čajetina.

Predsjednik opštine Čajetina Milan Stamatović naveo je nakon rekordne posjete na Zlatiboru, da to potvrđuje opredjeljenje definisano dugoročnom strategijom razvoja turizma na ovoj planini da se smještajni i zabavni sadržaji nalaze u centralnom dijelu naseljenog mjesta Zlatibor, na nekih dva odsto teritorije opštine Čajetina, a da na preostalih 98 odsto teritorije opštine turisti mogu da uživaju u lepotama nedirnute prirodne sredine.

“Prvi radni dan u 2024. godini će za mnoge opštinske službe biti veoma aktivan, jer nas prema najavama meteorologa već narednih dana očekuju prve veće snežne padavine u ovoj zimskoj sezoni”, istakao je Stamatović.

On podsjeća da su u drugoj polovini prošle godine značajno obnovili i modernizovali vozni park lokalnog komunalnog preduzeća, tako da i posjetioci Zlatibora, ali i njegovi stanovnici, mogu da budu sigurni da će svi putevi biti prohodni u najkraćem mogućem vremenu od početka padavina.

“Hvala svima što verujete u nas i što ste nam ovom rekordnom posetom na Zlatiboru ukazali poverenje da smo na pravom putu”, istakao je Stamatović.