Život na “visokoj nozi”: Djevojčica od samo deset godina ima svoj biznis i “papreno” zarađuje

06.12.2021. | 20:42

Piksi Džansenko (10) je influenserka iz Australije koja je prije dva mjeseca otvorila svoju firmu, naravno, uz pomoć svoje majke Roksi Džansenko koja joj je bezuslovna podrška.

Njih dvije su u avgustu ove godine bile na meti osuda zbog Piksinog desetog rođendana, kada se njena majka na društvenoj mreži Instagram pohvalila skupocjenim poklonima, među kojima su se našle “Balensijaga” papuče koje koštaju 300 evra, skupocjena personalizovana torba i auto mercedes vrijedan 53.000 evra, prenosi “Telegraf.rs”.

Poslije lavine negativnih komentara, mama i kćerka odlučile su da se na kratko povuku iz javnosti, a onda su prije dva mjeseca dana objavile da otvaraju firmu.

“Naš posao je proizvodnja igračaka, ali i dodataka za kosu. Zarađujemo ogroman novac i ukoliko ovako nastavimo, Piksi će moći da ide u penziju sa 15 godina. Zadivljena sam njenim preduzetničkim duhom u tako mladim godinama. Ja nikad nisam bila takva. Istina, već sa 14 sam počela da radim u lancu brze hrane, ali svi mladi su tada radili i nije to bilo ništa čudno. Međutim, nikad nisam imala taj preduzetnički duh i drago mi je što ga ona ima”, kaže Roksi, Piksina majka.

Ona otkriva da im je ovaj posao omogućio da žive u vili u Sidneju koja vrijedi više od pet miliona evra, a Piksi, iako tako mala, nosi dizajnersku odjeću i od novog biznisa zarađuje 170.000 evra mjesečno.

Oznake: Djevojčica, Piksi